EHL: Jak se změnilo pořadí v žebříčku a jak jsou na tom Češi?

V žebříčku pro nadcházející ročník EHL se vzhledem k výsledkům EHL FINAL8 a Eurohockey Trophy I v Lousadě (muži) a Hamburku (ženy) událo hned několik posunů. Tento žebříček určuje, kolik míst v EHL získá každá země, pořadí se mění na základě výsledků posledních tří let. Ranking sice prozatím není kompletní (čeká se na výsledky Trophy II v Záhřebu a Alanyie), několik věcí už je ale jasné v tuto chvíli.

V mužské kategorii zůstává na první pozici Nizozemsko a získává tak tři účastnická místa pro příští rok. Stejný počet týmů bude reprezentovat belgický (2. místo v žebříčku) a anglický (3.) hokej. Anglie se vyšvihla na třetí pozici z původního pátého místa díky úspěchu Old Georgians, kteří v uplynulé sezóně získali bronz. Naopak Německo spadlo z původně druhé na pátou příčku a nejprestižnější evropskou klubovou soutěž si příští rok zahrají pouze dva týmy. Stejný počet zástupců budou mít Španělé, Rakušané a Francouzi.

Stejně jako letos, i v příští sezóně bude mít svého reprezentanta také český hokej. Aktuálně se Česká republika drží na posledním místě zajišťujícím účast (11.), bude tak mít jednoho zástupce. Tím se stane mistr ČR za rok 2024. Dvanáctý Wales a třináctá Ukrajina už Čechy dohnat nemohou, nezávisle na výsledku nadcházejícího Trophy II tak máme jisté místo.

V ženské kategorii zástupkyně v EHL mít nebudeme. Pořadí aktuálního žebříčku je následující: 1. Nizozemsko, 2. Německo, 3. Španělsko, 4. Belgie, 5. Anglie. Poslední tři místa rozdělí až nadcházející Trophy II v Turecku. Poté bude vydán finalizovaný žebříček.

 

-bp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy