Zahraničí: Toms zakončil sezónu, Šafaříková se propadá v tabulce

Další týden je za námi a jak čas neúprosně běží, zahraniční soutěže vrcholí a naši zástupci bojují své poslední boje. Tento týden se tak naposled podíváme na Josefa Tomse, který uzavřel sezónu v dresu druhého týmu Uccle Sport. Opomenout samozřejmě nesmíme ani Kateřinu Lacinou, avšak na její úspěch se podíváme v samostatném článku. O několik stovek kilometrů vedle, v bývalém hlavním městě Německa, se Kristýna Šafaříková se svým týmem trápí. Co je důvodem propadu Bonnského týmu a jak si Josef vedl v posledních utkáních sezóny? To se dozvíte v dnešním zahraničním reportu!


První semifinále:
Royal Uccle Sport THC 2:1 Waterloo Ducks HC
Druhé semifinále:
Royal Uccle Sport THC 4:5 Waterloo Ducks HC

V semifinálových bojích se Josef Toms a jeho tým utkali s týmem z belgického Waterloo – Waterloo Ducks. V prvním utkání si Uccle Sport dokázal těsně odnést vítězství za stavu 2:1 a tým se tak do druhého semifinále pouštěl s nadějí. Do zápasu sice Uccle nevstoupil nejlépe, ale po budíčku ve formě první branky si Josefův tým pomalu přivlastňoval každý centimetr hřiště. Šest minut před koncem Uccle vedl za pohodlného stavu 4:2, ale možná to byl právě příslib pohodlného vedení, který donutil Uccle Sport zvolnit na tempu, čehož soupeř s radostí využil. Waterloo Duck dokázali vstřelit tři další branky, vyrovnat celkový stav a v následujících nájezdech zvítězit. Uccle Sport tak ztrácí šanci na postup do finále a jejich sezóna končí.


Bonner THV 0:1 Klipper THC Hamburg
Bonner THV 1:2 Hamburger Polo Club

Bonner THV po minulém víkendu pokračuje v sérii nešťastných proher a tentokrát si pro ně tým dojel až do Hamburku. V prvním utkání se Kristýna Šafaříková a její tým postavili proti Klipper THC. I přes nedávný propad Bonnského týmu v tabulce měli hosté papírově stále navrch a tým tak doufal v prolomení šňůry dvou proher. Opak se bohužel stal pravdou a potíže vstřelit góly a špatné bránění rohů, které BTHV pronásledují poslední dva týdny, opět tým stály cenné body. V nedělním utkání se věci vyvíjeli podobě. Hamburger Polo Club skóroval první branku utkání, opět ze špatně ubráněného trestného rohu a dostal se do vedení. Tým Kristýny jako by hrál tři týdny trvající noční můru plnou neproměněných šancí a trestných rohů plných zmatku. Zápas začal vyhlížet pro Bonner o něco lépe, když hosté dokázali vyrovnat a udržet tak šanci na prolomení bodového sucha naživu. Naneštěstí rohové prokletí udeřilo do konce utkání ještě jednou a Polo tak čtyři minuty před koncem tyto naděje zašlapalo do umělé trávy svého hřiště. Ještě před pár týdny druhý tým tabulky a vážný uchazeč o postup do vyšší ligy se tak nadále trápí a po minulém víkendu se propadá až na pátou příčku tabulky.

 

-KŠ- 

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy