HOKEJOVÁ MLÁDEŽ: O finalistech je už rozhodnuto!

Dorostenecká liga má za sebou semifinálové souboje, mladší kategorie dohrávaly jedny ze svých posledních turnajů a utkání sezony. Jak si týmy vedly tentokrát?

Dorostenci

Semifinálová utkání nabrala nečekaný zvrat, oba poražené týmy otočily skóre a ženou se proti sobě do finále. 

Mnichovice porazily Litice 4:2. Do utkání vstoupili domácí přesvědčivě, již v první čtvrtině si svojí prudkou a důraznou hrou nastříleli tři branky. Druhá čtvrtina pro ně byla trošku kritičtější, průniky do kruhu soupeře se tolik nedařily, naopak Litice dorážely na mnichovické hráče. I když padly dva góly Litic, Mnichovice dokázaly výsledek udržet a postupují tak do finále. Domácí střelci byli Adam Holík, Tomáš Tykal (2x) a Tomáš Veverka, za Litice se prosadili Jáchym Baxa a Lukáš Hofman.

Druhým finálovým týmem se stala Slavie po výhře nad Presidentem 5:0. V první čtvrtině si skóre pojistila dvěma góly útočníka Františka Tomse. Před koncem první poloviny přispěl ještě Tomáš Weintritt. Oslabený tým Presidentu se nedokázal prosadit, Slavia přidala ještě další dva rozhodující góly, autorem branek je Štěpán Šmíd. 

Odehrály se také dva zápasy nadstavby. Praga hostila Hradec a i přes pomalejší rozjezd utkání náhle překlonila na svou stranu. V intervalu 2 minut proměnila tři trefy – Jakub Škrip, Lukáš Urban a Petr Chadima. Od 32. minuty najel na šťastnou vlnu Adam Rapl, který zvýšil skóre na 5:0. Antonín Husa pouze zmírnil stav na 5:1.

Domácí Hostivař slavila. Na své hřiště si pozvala Rakovník. Ačkoli soupeř skóroval jako první – Vojtěch Ohnemichl – domácí se oklepali a dvakrát překonali rakovnického golmana – Vojtěch Papírek a Vojtěch Jeřáb. Rakovník neztácel motivaci a potrápil pražské hokejisty dalšími dvěma góly, které si znovu vstřelil Vojtěch Ohnemichl. Hostivař skóre srovnala brankou Jana Svobody, znovu ale Rakovník odpověděl gólem Jáchyma Jílka. O tři minuty později ale začla gólová šňůra domácích. Nastříleli čtyři vítězné branky – Jakub Kohák, Adam Šteiner a Jan Svoboda (2x). Hostivař tak zvítězila nad Rakovníkem 7:4.

Dorostenky

První utkání o třetí místo se odehrálo mezi Rakovníkem a Pragou. Oba týmy vedly poměrně vyrovnaný zápas, který se dlouho gólově nijak nevyvíjel. Pak ale kolem dvacáté minuty Sabina Dašková z Rakovníka dvakrát překonala golmanku soupeře a zajistila tak vítězství 2:0.

Finálové utkání Slavie a Hostivaře se vydařilo domácím. Minutu před koncem první čtvrtiny branku proměnila Lucie Nová a v průběhu hry na ni navázaly Kamila Svatošová a Ellie Schilders. Lucie si ještě k tomu přidala další tři úspěšné trefy. Hostivařská hráčka Kamila Minaříková minutu před koncem skóre lehce snížila, Slavia tak vyhrála nad Hostivaří 6:1.

Starší žáci

Dramatičtější souboj vedly týmy Kbel a Pragy. První góly padly již v úvodu, v šesté minutě Petr Chadima z Pragy a Richard Hrazdíra ze Kbel pár minut poté. Tento kbelský bojovník přidal ještě jednu úspěšnou střelu, Praga se ale nevzdala a stav otočila góly Jakuba Škripa a Jana Maška. Praga porazila Kbely 3:2.

Mnichovice vstoupily do utkání proti Presidentu s odhodláním. Ukázal to kapitán týmu Tomáš Sebera, který v průběhu první čtvrtiny uvedl Mnichovice do vedení. Domácí obránce Jan Ambrož ale vyrovnal na 1:1. Týmy z obou stran přidávaly branky, za Mnichovice Dušan Soukup a za President Václav Ševčík. Pak ale začaly padat karty, zejména na straně hostů. To je asi vykolejilo, čehož President využil a dal dva rozhodující góly (oba střílel Matouš Vohlídka). President si odnesl výhru nad Mnichovicemi 4:2.

Ve druhé skupině se hrálo dvojkolo mezi Šenkvicemi a Bolevcem. Výsledky dvou zápasů byly ale naprosto identické a to 7:0.

Odehrálo se i utkání Kadaň vs Jičín. Jičín porazil Kadaň 3:1. Vítězné góly vstřelili Ondřej Steklý, Jan Rejha a Daniel Pešek. Kadaňský gól dával Marek Sobotka.

Mladší žáci

Turnaj mladších žáků pořádal President. Výkony byl dechberoucí. Mezi ty dravější utkání se řadí Litice proti Presidentu 6:1, Kbely proti Liticím 4:5 či Hradec proti Pragovce 3:1.

V Kadani probíhal turnaj druhé skupiny. Dařilo se týmu Mnichovic, který nejdříve zvítězil nad Bohemians 8:3 a pak nad Jičínem 4:1. Napínavé utkání předvedla Kadaň proti Bohemians, která nakonec zvítězila 5:4.

 

-vp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy