Zahraničí: Trejbal o sezóně lemované osobními oceněními

Dnes vám v rámci zahraniční rubriky přinášíme rozhovor s talentovaným českým sportovcem Janem Trejbalem, který má za sebou svou první sezónu v irských sportovních soutěžích. V rozhovoru nám Jan shrnuje své zážitky a zkušenosti z venkovní i halové sezóny.
Jaké byly jeho první dojmy z irského sportovního prostředí a jak se mu dařilo na hřišti i v hale?


Jak jste se umístili v uplynulé sezóně? Byl výsledek dle očekávání?

,,Umístění venku nebylo nejlepší, jelikož se nám nepodařilo postoupit do nejvyšší irské soutěže, což bylo našim cílem. Nicméně tým se ještě před začátkem sezóny hodně obměnil, spousta hráčů skončilo nebo šlo hrát právě do první ligy, takže se tento rok tým hlavně budoval, a věřím, že příští sezóna bude o dost lepší.
V hale se nám ale podařilo probojovat až do samotného finále, které nakonec nevyšlo v náš prospěch, ale skončili jsme druzí v Irsku, což bylo fajn.”

Jaké cíle jste si s týmem stanovili na tuto sezónu? Byli tyto cíle splněny?

,,I přes již zmíněnou situaci byl cíl venku postoupit do první irské ligy, což se nakonec nepovedlo. V hale byl cíl se dostat se do final4, což se nám povedlo.”

Jak jsi se osobně cítil ve svém výkonu během této sezóny v porovnání například s předchozími ročníky?

,,Celkově jsem se cítil dobře, a s porovnáním s předchozími ročníky to určitě byl jeden z nejlepších. Na začátku sezóny jsem sice nemohl ještě hrát kvůli mému dlouhodobému problému s kotníkem, ale nakonec, ač pokaždé s ortézou a zatejpovaný, jsem odehrál za tento rok velké množství zápasů venku i v hale.”

Jaké byly tvoje největší osobní úspěchy a zlepšení během této sezóny, které si nejvíce ceníte?

,,Vyhrál jsem tři individuální klubové ocenění – nejlepší hráč venkovní sezóny 1. týmu, nejlepší střelec venkovní sezóny 1. týmu, nejlepší halový hráč sezóny. Těchto úspěchů a ocenění si moc cením, a jsem rád, že jsem mohl pomoci týmu venku i v hale.”

Jaké momenty nebo zápasy během této sezóny považuješ za nejvýznamnější pro váš tým?

,,Z venkovní sezóny je pro mě těžké vypíchnout jeden zápas, ale v hale rozhodně zápas v naší regionální soutěži Leinster 1, kdy se nám podařilo porazit Glenanne, a tím postoupit do final4 celoirské nejvyšší soutěže, kde jsme pak skončili na 2. místě.”

Jaké jsou týmové plány a cíle pro příští sezónu?

,,Určitě pokračovat v budování týmu, možná přivést nějaké posily, a hlavní cíl bude postoupit znovu do nejvyšší soutěže. V hale bude cíl opět se dostat do final4, a nejlépe vyhrát celou ligu.”

Jaké jsou podle tebe největší rozdíly mezi českou a irskou ligou? 

,,První irskou ligu venku jsem bohužel nehrál, ale hráli jsme proti týmům, které se tam letos probojovali, a myslím si, že hlavní rozdíl bude v tom, že se hraje hodně týmově, míček lítá rychle od hokejky, a individuální akce jsou až víceméně v útočném kruhu. Celkově tedy lze říci, že soutěž je rychlejší, týmy jsou mnohem více vyrovnané ve všech aspektech, což je samozřejmě i tím, že je v Irsku hokej mnohem více populární než u nás, a konkurence je tedy větší.”

Jaký byl tvůj nejoblíbenější moment z této sezóny v Irsku a proč si ho tak 

,,Nejlepší moment byl určitě z klubového awards night, když jsem vyhrál již zmíněné individuální ocenění. O dvě z těchto tří ocenění totiž hlasoval celý tým, a proto si jich tolik cením.”

Jaká byla největší lekce, kterou jsi se naučil během této sezóny v Irsku, a jak se tato zkušenost projeví ve vašem budoucím hokejovém kariéře?

,,Velice těžká otázka. Pravděpodobně největší lekcí bylo to, že je potřeba mít větší klid a přehled, když jsem na míčku, zejména v situacích, kdy soupeř vyvíjí velký tlak. A doufám, že mi to pomůže stát se lepším hráčem a tím více pomoci týmu.”

Gratulujeme Janovi k úspěšné sezóně!

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy