Oficiální prohlášení k finálovému dni mladších žákyň

Při finále mladších žákyň, které se odehrálo 1.6., vznikly ve finálovém zápase mezi SK Slavia Praha a TJ Mnichovice pochyby o tom, zdali se po remíze 1:1 mají odehrát nájezdy, které by rozhodly o vítězkyních, či nikoliv. Na místě bylo po kontaktování Jiřího Korbela, člena STK (Sportovně technické komise), rozhodnuto, že vítězkami soutěže se stanou Slávistky díky většímu počtu bodů na konci základní soutěže. Obdobně se rozhodlo i v zápase o bronz mezi HC Bohemians Praha a TJ Sokol Kbely.

Toto rozhodnutí bylo v rozporu se soutěžním řádem, a proto je nesprávné. Chtěli bychom se za to všem zúčastněným klubům upřímně omluvit.

Vše vzniklo kvůli lidské chybě, která rozhodně neměla za cíl kohokoliv poškodit. Rozpis již od počátku soutěže hovořil jasně – první tým si zahraje s druhým o zlato v klasickém finále na dva zápasy. Stejně tak si zahraje třetí tým se čtvrtým o bronz. Tento rozpis je po celou dobu soutěže veřejný a nikterak se před finále ani v průběhu soutěže nezměnil. O vítězi tedy měly rozhodnout nájezdy. Bereme to jako poučení do budoucna. Od příští sezóny proto přistoupíme mimo jiné k tomu, že před takto důležitými utkáními se zástupci STK spojí s organizátory a vše si s nimi ujasní, aby zmatky již nenastaly.

S oběma kluby jsme se proto v uplynulých hodinách intenzivně snažili najít co nejlepší řešení. Hlavně pro všechny zúčastněné mladé sportovkyně, o které všem jde v první řadě. Opakovat zápas či nájezdy dohrát by nebylo regulérní a ani v zájmu jejich rozvoje. Proto jsme se rozhodli k udělení zlatých medailí týmu TJ Mnichovice a bronzových medailí týmu HC Bohemians Praha. SK Slavia Praha a TJ Sokol Kbely si jejich medaile rovněž ponechají. Se zástupci klubů jsme se shodli na tom, že toto rozhodnutí bude ve všech ohledech nejlepší a nejspravedlivější.

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy