Zahraničí: Šafaříková prolomuje šňůru proher a končí na třetím místě

S vyvrcholením sezóny v Belgii nám v zahraniční rubrice zbyla pouze jediná hráčka, a to brankářka Kristýna Šafaříková. Odchovankyně Hostivaře dokončila minulý týden sezónu ve dresu druholigového Bonneru THV. V dnešním reportu vám tak přinášíme shrnutí posledních třech utkání sezóny české brankářky.


Bonner THV 2:1 Hannover 78
Bonner THV 4:3 Eintracht Braunschweig
Bonner THV 1:2 DS Düsseldorf

Po čtyřech navazujících porážkách měla Kristýna Šafaříková a její tým celý jeden herní víkend volný, a to kvůli německé Final Four, která se pořádala právě na hřišti bonnského klubu. Volnější tréninkový týden pro první bonnské dámy, který FinalFour předcházel a nakonec i sám volný víkend měl na tým očividně skvělý vliv, protože když se tým po týdnu postavil k domácímu utkání proti Hannover 78, jeho energie se podobala mnohem více dominujícímu celku z podzimní části soutěže, který se stabilně držel v čele tabulky. Netrvalo tak dlouho a domácí tým se ujal vedení. Vedoucí stav 1:0 dodal BTHV sebevědomí, které týmu v posledních týdnech scházelo a tempo hry tak začalo pozvolna stoupat. Domácí přidali další branku v druhém poločase a třebaže soupeř ještě dokázal v poslední minutě snížit, na výsledek měla tato branka pouze malý vliv a tým Kristýny si tak připsal první body za tři týdny.

V druhém utkání tohoto víkendu se pak tým postavil proti druhému hannoverskému celku – Eintracht Braunschweig. Sebevědomí z předešlé výhry si domácí přenesli i do druhého utkání a do konce prvního poločasu tak Bonner vedl 3:1. Pod prvním šestibodovým víkendem jarní části se lehce zatřásla zem, když Braunschweig dokázal využít dva trestné rohy a vyrovnat na 3:3. Domácí však dokázali nátlaku odolat a pět minut před koncem se opět ujmout vedení po krásné týmové brance. BTHV tak prolomilo sérii proher a nešťastných událostí a poprvé za jarní část sezóny si z hracího víkendu odneslo 6 bodů.

O týden později se BTHV postavilo k poslednímu utkání sezóny proti DS Düsseldorf. Bonner opět vstoupil do utkání lépe a před domácími fanoušky se ujal vedení v desáté minutě. Tato branka však byla první a poslední trefou bonnského týmu v tomto utkání. Štěstí z minulého týdne tým bohužel opustilo a po dvou nešťastných brankách tým Kristýny Šafaříkové na poslední body sezóny nedosáhl. Bonner THV tak končí v druhé bundeslize na velmi těsném třetím místě. Gratulujeme!

Tímto je zahraniční rubrika pro tuto sezónu u konce! Děkujeme, za čtení a budeme se na vás těšit opět v září!

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy