HOKEJOVÁ MLÁDEŽ: Rozhodující souboje v Hradci!

Už je rozhodnuto o králi a královně sezony 2024 i o bronzových medailistech. V Hradci se od rána do večera bojovalo o nejlepší výsledky, které se staly klíčovými. Jeden zápas se také odehrál na hřišti Hostivaře. Jak hráči a hráčky jednotlivých týmů posoudili své poslední zápasy?

Dorostenci

Zápas o páté místo – Hostivař vs Praga

Takto pohlíží na poslední zápas v sezoně Matěj Fedoš z Hostivaře: „V posledním zápase sezóny v dorostu proti Pragovce jsme si zkoušeli nové věci a to hlavně chvílemi hru bez ročníků 2005, kteří v příští sezóně už za dorost hrát nebudou moct, a také nové rozestavení. První půle byla tak poměrně vyrovnaná a herně zajímavá. V druhé půli, kde už si všechno sedlo, jsme hru naklonili v náš prospěch a vyhráli tak 4:1.“

„Zápas proti Hostivaři hodnotím velmi pozitivně. Byl vyrovnaný a podle mého názoru by si zasloužil remízu. Většinu času se hra pohybovala nahoru a dolů, mnoho zbytečných chyb padlo na obou stranách. Z těchto chyb padlo pár gólů, které nakonec rozhodly zápas,“ shrnul utkání Vojtěch Matěj, kapitán Pragy.

Zápas o třetí místo – Litice vs President

„Zápas probíhal v první polovině velice vyrovnaně, na hřišti vyvíjely tlak oba týmy a dostávali jsme se do nebezpečných šancí. Bohužel jsme nebyli schopni proměnit tyto šance v góly, ale naštěstí ani soupeř. V druhé polovině se soupeř dostával do šancí s větší převahou a narozdíl od nás své šance již proměnil. Myslím, že jsme podali slušný výkon a kdybychom proměnili naše šance, mohli bychom vyhrát. Nicméně konečný výsledek 0:4 a zasloužená výhra týmu President,“ zhodnotil výkon Litic Lukáš Hofman.

Kapitán Presidentu Jonáš Lupač na zápas vzpomíná takto: “Po nevydařeném semifinálovém zápase proti Slavii jsme šli do zápasu s čistou hlavou. Věděli jsme, co chceme hrát a čeho se musíme vyvarovat, pokud chceme být úspěšní. Od začátku jsme rychlé tempo zápasu udávali my a to bylo stěžejní. I když stav po první polovině zápasu byl 0:0, byli jsme koncentrovaní a věděli jsme, že naše chvíle teprve přijdou. Skóre opět rozhodla poslední čtvrtina, která naše vítězství potvrdila. Díky píli celého týmu a díky naší dobré fyzické kondici jsme soupeře překonali – ne jako jednotlivci, ale jako tým. Díky všem klukům, kteří se této sezóny zúčastnili, jsme to dotáhli až k medaili a já jako kapitán jsem hrdý, že jsem mohl být součástí tohoto skvělého týmu.”

Finále – Slavia vs Mnichovice

Vyjádření kapitána Mnichovic Matyáše Hány: „Už před zápasem jsme věděli, že to bude náročný boj, a že spíše než hokejové dovednosti týmů rozhodne nasazení a chtíč vyhrát. To se podle mě taky potvrdilo, když Slavie ve 3. čtvrtině dorovnala na 3:3, přestože byli patrně v zápase méně výrazným týmem – svých šancí však dokázali využít velmi efektivně. Posledních 15 minut zápasu bylo zlomových, zejména když byl vyloučen na 5 minut jeden z našich hráčů. A přestože jsme v oslabení ze začátku spíše bránili velkému nasazení, které Slavie nastolila v poslední čtvrtině po vyhecovaném srovnání zápasu, tak jsme byli schopni se i v 10 hráčích dostat k našim šancím, které jsme z pěkných akcí vytvořili. Zápas finálně uzavřela trefa jednoho z mladíků týmu, Kuby Pecky, který svým úderem zpečetil naší výhru 6:3. Obecně to byl vynikající výkon našeho týmu, gratulujeme však i velmi houževnatému soupeři a děkujeme za super finále!

Dorostenky

Zápas o třetí místo – Praga vs Rakovník

Rakovnická hráčka Michaela Staňková zpětně zápas popisuje takto: „Celý zápas nás Pragovka tlačila, nedala nám ani metr a v tomto zápase byla lepším týmem. My jsme byly takové vlažné, nešlo nám přenést balónek z obrany na zálohu a z toho plynuly soupeřovy útoky. Sice jsme se na konci snažily zabrat, ale už to bohužel nestačilo a dostaly jsme se tak až do nájezdů. V nájezdech už to pak bylo hodně o štěstí, celou dobu to bylo dost vyrovnané, ale štěstí se nakonec překlopilo na stranu Pragovky.“

„Do zápasu jsme nastoupily s jediným cílem, vyhrát. Věděly jsme, že nemáme co ztratit, jelikož jsme si z prvního zápasu odnesly ztrátu dvou gólů, a tak jsme vsadily vše na jednu kartu. Rakovník měl ale stejný cíl a rozhodně nám nedal nic zadarmo. Poté, co byla odpískána poslední minuta zápasu, skóre bylo vyrovnané a my se musely rozhodnout, kdo půjde na nájezdy, na celém hřišti zavládla nervozita. Ta se (pokud to bylo ještě možné) zdvojnásobila při posledním a rozhodujícím nájezdu Aničky Jindrákové. Po zdařile vstřelené penaltě jsme se už mohly jen radovat,“ vzpomíná hráčka Pragy Eliška Jindráková.

Finále – Slavia vs Hostivař

„Z prvního finálového zápasu jsme měly poměrně velký gólový náskok, takže jsme šly do zápasu s větší jistotou. Ale celkem jsme se v Hradci trápily. Počasí nám nepřálo a během zápasu začala bouřka. Také nám moc nevyhovoval povrch na hradeckém hřišti. Na začátku jsme byly pomalejší a rozkoukávaly jsme se. Hostivař od začátku hodně tlačila, holky byly hodně bojovné a odehrály podle mě hezký zápas. Nám se sice tenhle poslední zápas herně zas tak nevydařil, ale stačilo to, abychom nakonec ten titul získaly.“ Z brány takto prožívala finálový duel slávistická golmanka Veronika Fričová

Z druhé branky svoje pocity ze hry popsal brankářka Eliška Šestáková : „V prvním zápase jsme podcenily přípravu a soupeřkám nechaly výhru. Na druhý nedělní zápas jsme do toho šly s odhodláním vyhrát. Ze začátku se nám to i dařilo a zvládly jsme dát dokonce i gól. Navzdory našemu dobrému výkonu, se ale výsledek z předchozího zápasu těžce doháněl a bohužel naše síly na soupeře znovu nestačily. Nedělní zápas ale hodnotím velmi dobře, jsem ráda za to, jaký jsme podaly výkon.“

Gratulace všem medailistům (včetně těch bramborových) a všichni se už teď těší na výkony v příští sezoně.

 

-vp-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy