Josef Ostaš končí jako předseda STK, stává se jím Michal Krýsl

Po sedmi letech v roli předsedy Sportovně technické komise (STK) Josef Ostaš oznámil své rozhodnutí odejít. „Požádal jsem Michala a předsednictvo o změnu z pracovních a zdravotních důvodů,“ uvedl Ostaš.

„Když jsem před sedmi lety nastoupil do pětičlenného předsednictva, vybral jsem si komisi STK, abych mohl být nápomocen Petrovi Doležalovi. Petr tehdy řídil celou STK sám, vše bylo v papírové podobě – průkazky, zápisy, přestupy a hostování se vedly v knize. Vše bylo pečlivě vedené! Zápisy jsme dokonce dávali papírově do schránky na svazu. Společně s Mirkem jsme začali s digitalizací a dnes máme dokonce i stream. Dalším mým cílem bylo vytvořit tým STK, zajistit zastupitelnost a řízení více oblastí až do dnešní podoby.

Nejtěžší chvíle pro mě byly dvě. První bylo náhlé onemocnění Petra Doležala, kdy jsem na to zůstal sám. A druhou byly dva roky covidu, což byl neskutečný stres směrem k NSA, ke klubům, svazu a reprezentaci. To už bych nikdy nechtěl zažít.

Práce v STK mi dala nadhled a naučila mě přemýšlet o tom, co by mohlo pomoci pozemnímu hokeji a jeho rozvoji obecně, nemyslet vždy jen na svůj klub. Získal jsem také poznatek, jak někteří lidé v hnutí uvažují, což mě někdy zaráží. A co mi vzala? Asi nic, mám výhodu, že všechno špatné brzo zapomenu, i když výjimky si pamatuji.

Chtěl bych poděkovat Petrovi Doležalovi, který je nestorem pozemního hokeje a skvělým člověkem, Ginovi za podporu, Tomášovi Levému za to, že mě do toho vtáhl, Robinovi za jiné úhly pohledu a v neposlední řadě týmu a kolegům z STK – posuňte to ještě na další levely dál. Kdykoliv budu moci, rád pomohu, hlavně na nových projektech.“

Novým předsedou STK se stává Michal Krýsl, který vyjádřil své poděkování Ostašovi za jeho přínos komisi. „Chtěl bych v prvé řadě velmi poděkovat za dlouholetou práci, kterou Pepa v rámci komise STK poctivě odvedl. Jsem přesvědčen, že během osmiletého období, kdy byl Pepa předsedou STK, se změnilo a zlepšilo mnoho věcí k lepšímu – ať už se jednalo o vytvoření on-line zápisů o utkání a celkově postupná digitalizace oblasti působnosti STK (mimo jiné např. on-line žádosti o přestupy či hostování), vytvoření kvalitního a odborného týmu spolupracovníků v rámci komise, jakož i zahájení větší kooperace s oddíly na platformě pravidelných schůzek STK-KR-oddíly, která si myslím, že je všemi účastníky schůzek vnímána pozitivně. Bude mojí snahou na tuto práci navázat a dále se pokusit rozvíjet soutěže v pozemním hokeji v České republice,“ uvedl Krýsl.

Josefovi děkujeme za dlouhou a dobrou práci, kterou pro svaz odvedl. Na jakoukoliv další spolupráci se budeme těšit!

-ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy