Hockey5 turnaj v Polsku: budeme mít první zastoupení

Hockey5 je nový formát, který v posledních letech propaguje FIH s cílem podpořit hokej na mezinárodní úrovni. Sleduje trend v některých sportech, kde menší počet hráčů na hřišti vytváří atraktivní hru s více akcemi a více góly. Mnoho zemí se k tomuto novému formátu připojilo jako k nové příležitosti pro rozvoj hokeje v jejich národech. Jiné země zůstaly stranou, protože tento nový formát nepodporovaly, hlavně kvůli kolizím v kalendáři s klasickým 11 na 11 a halovou variantou. Také finanční aspekty brání účasti některých zemí.

Na základě diskuzí s mnoha trenéry a kouči v loňském roce jsme zatím zůstali stranou a rozhodli jsme se aktivně se nezapojovat do Hockey5, protože by bylo těžké zvládat všechny vrcholové akce. Jak finančně, tak i sportovně. Toto oficiální stanovisko se zatím nezměnilo.

Již 2 roky ale někteří hráči z mužské strany žádají o to, zda se nechceme připojit. I letos byla skupina hráčů, kteří měli zájem hrát turnaj EuroHockey v Polsku. Dohodli jsme se, že federace stále zastává názor, že tento formát aktivně nepodporujeme, ale pokud si hráči ponesou většinu nákladů, nejsme proti této iniciativě a věříme, že bychom měli podporovat, pokud tým, který nás bude reprezentovat, bude vážným uchazečem. Navíc když se hraje o mistrovství světa.

Proto s potěšením oznamujeme, že první český mužský tým se zúčastní turnaje ve Wałczu v Polsku. S náklady jim také pomůžeme. Zaplatíme vstupní poplatek na turnaj. Skupina hráčů byla v posledních měsících aktivní při sestavování týmu z představitelů různých klubů. Konečný seznam hráčů bude oznámen později, protože probíhají ještě některé poslední diskuse, ale s potěšením vás informujeme, že Jakub Griebl bude trenérem týmu a Milan Tyburec bude manažerem.

Více informací o turnaji naleznete zde: EuroHockey 5s Championships 2024 – UPDATED – EuroHockey

-gin-, -ave-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy