Přípravná utkání se Španělskem: sběr cenných zkušeností

V průběhu tohoto týdne přivítala česká hokejová reprezentace španělský národní tým žen, který přijel na přípravný kemp. Naše ženy sehrály se Španělkami hned tři přípravná utkání, která se projevila jako skvělá příležitost utkat se s jedním z předních evropských týmů a nabrat cenné zkušenosti. Španělky, které se kvalifikovaly i na OH v Paříži, potvrdily svou sílu a ukázaly, proč patří mezi hokejovou elitu.

V prvním zápase podlehla česká reprezentace Španělsku 1:6. Eliška Fousková, autorka české branky, zhodnotila úvodní utkání slovy: „Myslím si, že první polovina utkání byla vážně dobrá. Věřily jsme si, a to hlavně po vstřelení naší branky, kdy jsme si uvědomily, že umíme hrát i s takto kvalitním soupeřem. Bohužel po půli jsme trochu opadly a zápas jsme už nedotáhly.”

Druhý zápas skončil podobným výsledkem, 0:6 ve prospěch Španělska. Česká útočnice Dominique Eykma nám popsala druhý duel: „Je znát, že hrají na dost jiné úrovni, tempo hry je o dost rychlejší, ale i nás to nutí hrát rychleji a přizpůsobit se jejich tempu, což je skvělá zkušenost pro tým. Dnešní i včerejší utkání nám ukázala, že umíme hrát i takhle a takové rychlosti se vyrovnat. Je to super motivace do budoucna. Do dnešního utkání jsme šly pozitivně, včera jsme ukázaly dobrý výkon a teď bohužel odcházíme zklamané, že to dnes nevyšlo.”

Ani ve finálním duelu ženy na světovou sedmičku nestačily a Španělsku podlehly 0:7.

Hlavní trenér ženské reprezentace Gareth Grundie však sérii utkání viděl jako skvělou příležitost na sběr zkušeností od elitního týmu: „Není lepšího učení než herní zkušenost, a mít možnost hrát doma proti týmu, který je na 7. místě na světě a jede na Olympiádu příští měsíc, je skvělá zkušenost. První polovina prvního zápasu ukázala, že s trochou práce a více zkušenostmi z těchto her máme potenciál soutěžit. Zbytek ukázal, že potřebujeme konzistenci, abychom mohli hrát na této úrovni, jinak jsme za naše chyby trestáni. Je to skvělé učení a pozitivní výhled do budoucnosti.”

 

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy