Muži vezou z Polska páté místo

Česká reprezentace mužů poprvé vstoupila do evropské arény ve formátu Hockey5s na Mistrovství Evropy, které se konalo v polském městě Wałcz od 3. do 6. července 2024.

Navzdory náročné skupině, kde čeští hráči čelili týmům jako Turecko, Polsko, Itálie a Kypr, se naši reprezentanti nevzdali. Po porážkách v základní části (3:7 s Tureckem, 1:11 s Polskem, 4:10 s Itálií) zaznamenali výrazné vítězství nad Kyprem 11:6. V nadstavbě pak dosáhli dominantní výhry 14:1 nad Litvou a v zápase o páté místo opět porazili Turecko 8:5. Celkově lze hodnotit premiéru českého týmu na mistrovství Evropy hockey 5s jako cennou zkušenost a slibný krok směrem k dalším mezinárodním úspěchům.

K turnaji se nám vyjádřil trenér a zároveň hráč Jakub Griebl:
,,Úplně před samotným začátkem, jsem se připravoval na pozici trenéra. Bohužel mezi hráči došlo ke zranění a tak jsem musel hrát taky, což mě velmi potěšilo. Co se týče samotného Hockey5s, tak na začátku jsem nevěděl co od turnaje čekat, ale hned po prvním zápase mě to chytlo. Největší obtíže mi dělalo asi si zvyknout na nové pravidla a mantinely. Jinak je hockey5 stejný jako normální hokej. Je jen trošku rychlejší.
Výsledky hodnotím pozitivně. První zápas proti Turkům jsme si všichni zvykali na pravidla. Druhý zápas nám Poláci ukázali co všechno se dá s mantinely dělat. A třetí zápas jsme s Itálií už hráli pěkný hokej. Bohužel byli lepší. Další zápasy jsme si řekli že vyhrajeme a to jsme taky udělali. Takže za mě veliká spokojenost. 5 místo z 10 je hezký výsledek.“

Gratulujeme!

-KŠ-

Hlavní partneři

Institucionální partneři

Partneři

Mediální partneři

Týmy